Delfsblauwe poppetjes

Familierecht

Het familierecht raakt ons allen, zelfs al voor we geboren worden. Zo kunnen ouders de erkenning voor de geboorte van hun kind regelen. In de wet zijn tal van familierechtzaken geregeld, zoals het naamrecht, de afstamming, hoe er invulling moet worden gegeven aan het gezag over minderjarige kinderen en welke rechten en plichten echtgenoten hebben. Ook zijn er tal van regels van toepassing op een echtscheiding, het ontbinden van een geregistreerd partnerschap en het verbreken van een samenleving. We kunnen u over al deze kwesties adviseren.

Echtscheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die verstrekkende gevolgen kan hebben. We begeleiden u in het zakelijke en in het emotionele traject en kunnen door onze jarenlange ervaring creatieve oplossingen bieden voor complexe problemen. Iedere scheiding is anders: er kan bijvoorbeeld een onderneming in het geding zijn, er zijn ingewikkelde huwelijksvoorwaarden, een echtelijke woning is deels met privé vermogen gefinancierd, een partner heeft behoefte aan alimentatie of er is vermogen in het buitenland. Ook spelen fiscale regels steeds vaker een belangrijke rol waarmee rekening moet worden gehouden bij de financiële afwikkeling. We kunnen dankzij ons uitgebreide netwerk van deskundigen (accountants, fiscalisten en notarissen) maatwerk leveren. Ook adviseren we u welke aanpak het best bij uw situatie past.

Actuele ontwikkelingen op het gebied van echtscheiding vindt u op www.verder-online.nl.

Kinderen

Ouders die gaan scheiden, zijn verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Daarin staan afspraken over de verdeling van de zorg, de kosten en belangrijke opvoedingsbeslissingen, zoals een schoolkeuze. We proberen de ouders zoveel mogelijk zelf het ouderschapsplan te laten opstellen, zij kennen hun kinderen immers als geen ander en zullen ook na de scheiding, wanneer er geen advocaten meer zijn, met elkaar moeten blijven overleggen. Hier vindt u een voorbeeld van het ouderschapsplan. Het is leuk om te zien dat kinderen zich steeds meer emanciperen en niet bang zijn om hun mening te geven over een zorgregeling. Voor kinderen van gescheiden ouders is er een eigen website bij www.villapinedo.nl. Als een zaak complex is, kunnen we onze cliënten doorverwijzen naar (kinder)psychologen, want soms is het moeilijk om de partnerrelatie te beëindigen en de ouderrelatie in stand te houden. speelgoed
De verdeling van de kosten van de kinderen is een lastige materie, met (fiscale) richtlijnen die regelmatig veranderen. Er zijn verschillende methoden om de kosten te verdelen, afhankelijk van de zorgregeling die u in gedachten hebt. Het is hoe dan ook praktisch om een kostenoverzicht van uw kinderen te maken. Een voorbeeld van zo’n kostenoverzicht vindt u hier.

Alimentatie

Het berekenen van alimentatie is een vak apart. De welstand tijdens het huwelijk, de verdiencapaciteit en de draagkracht staan daarbij centraal. Het is belangrijk dat de partners een overzicht maken van hun uitgaven voor de situatie na de scheiding, want meestal zullen beiden hun..

Lees meer

Vermogen

Bij de verdeling van het vermogen is een van de eerste vragen of u in gemeenschap van goederen bent gehuwd, of er huwelijksvoorwaarden zijn of een samenlevingscontract. Aan de hand daarvan kan worden vastgesteld welk vermogen gemeenschappelijk is en welk vermogen niet. Vaak zal de..

Lees meer